欢迎访问今朝教育官方网站!
联系我们
咨询热线:
18056099985

您当前的位置:首页 > 辅导资讯 > 中考辅导 > 中考英语辅导 > 正文

2020中考英语完形填空模拟题及答案(12.16)

更新时间:2019-12-16 06:07:00点击次数:1048次字号:T|T
今朝教育整理“2020中考英语完形填空模拟题及答案(12.16)”,供中考考生复习参考,更多中考英语真题、中考英语模拟题、中考英语复习资料,请关注今朝教育中考英语辅导栏目。

完形填空

A video showing a 12-year-old boy from Moche, Peru, doing his homework on the sidewalk, under a streetlight, has been watched several million times on Facebook after being 1 by local police.

Staff at the Moche police station first 2 Victor Martin late last month, while checking security cameras(监控摄像). They found a young boy sitting on the sidewalk by 3 at night. At first, they thought he was doing something bad, but later they realized he was 4 writing something in his notebook, taking advantage of the streetlight overhead. Moved by the boy’s 5 , the police shared the video on Facebook.

At the time of this writing, Victor’s heartwarming and 6 heartbreaking story has spread all around the world. Local TV station 7 to find the boy and sat down with his mother to learn why he was doing his homework on the street instead of at home.

It turns out that the 12-year-old’s family is so 8 that they couldn’t pay for electricity(电), so they just depended on a 9 during the night. Unluckily, Victor Martin could 10 finish his homework before the sun went down, and recently he couldn’t 11 the weak candlelight any more.

"One day, my son said 12 I continue with the candle, I will be crazy! I’d better go outside to finish my homework, "Rosa Angulo Cordoba told Panamericana TV. She 13 that Victor’s neck would often become hard to move because of tilting(倾斜) his head to let the candlelight through.

Victor’s mother said that although he 14 housework and takes care of the family sheep every day, the sixth grader takes 15 very seriously and gets good grades.

1. A. shared            B. taken                 C. discussed            D. praised

2. A. met                     B. interviewed               C. noticed               D. caught

3. A. itself               B. yourself              C. myself                     D. himself

4. A. shyly              B. actually              C. carelessly                 D. certainly

5. A. wish               B. plan                   C. spirit                  D. hobby

6. A. by the way      B. at least                     C. at the same time         D. in the end

7. A. managed               B. stopped              C. promised             D. refused

8. A. traditional        B. popular               C. special                     D. poor

9. A. flash               B. candle                     C. camera               D. fire

10. A. seldom                B. even                  C. only                   D. still

11. A. change               B. stand                  C. enjoy                 D. protect

12. A. Although        B. Because              C. If                       D. Until

13. A. added                 B. warned               C. hoped                      D. lied

14. A. puts off                B. worries about       C. gives up              D. helps with

15. A. health            B. school                      C. friendship            D. safety

【主旨大意】

本文通过一段视频来介绍一个来自秘鲁莫切的名叫维克多·马丁的12岁男孩在街灯下的人行道上做作业,在当地警方分享后,在Facebook上被观看了数百万次。从而他的感人和心碎的故事同时也传遍了全世界。

【参考答案】

1. A;2. C;3. D;4. B;5. C;6. C;7. A;8. D;9. B;10. A;11. B;12. C;13. A;14. D;15. B

今朝中考英语 (编辑:jzjy365.com)
微信
微博