欢迎访问今朝教育官方网站!
联系我们
咨询热线:
18056099985

您当前的位置:首页 > 辅导资讯 > 中考辅导 > 中考英语辅导 > 正文

2019中考英语完形填空模拟题及答案(5.18)

更新时间:2019-05-18 06:07:00点击次数:249次字号:T|T
今朝教育整理“2019中考英语完形填空模拟题及答案(5.18)”,供中考考生复习参考,更多中考英语真题、中考英语模拟题、中考英语复习资料,请关注今朝教育中考英语辅导栏目。

第一节:完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)

通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。

I used to feel hopeless and frustrated. Last year my mother became   36   ill and had an operation on her brain. I felt my whole world turn upside down and I had no   37   what I could do to help her to reduce her pain. My eyes were filled with tears   38   I was alone.

Last month I   39   a watch, which was an 18­year­old birthday gift from my father. I could not fall asleep for a couple of nights because I felt   40   about the loss.

There have been many bad things like these in my life. I could never know how to deal with such tough things   41   I read“If You Have a Lemon, Make Lemonade”.

“When the wise man is handed a lemon, he says, ‘What   42   can I get from this? How can I improve my situation? How can I turn this lemon into a lemonade?’” the author wrote.

I suddenly   43   that life is full of ups and downs, so I need to stay positive all the time. Now when I think of my past, I wish I could have done with things   44  . When my mother was fighting against her illness, I should have held her hands in mine, telling her things would get better   45   hiding and crying.

Several weeks ago, I took part in a school singing competition. I didn’t   46   a prize. If I had not read this article, I would certainly have felt   47   again. But instead, I smiled after the competition. I was happy that   48   I had got some stage experience.

Life is not just a bed of roses. There are thorns (刺)   49  , but these thorns help us become brave and strong. When life   50   us a lemon, let’s try to make a lemonade.

36. A. exactly               B. seriously           C. possibly            D. hardly

37. A. hope                B. wonder             C. idea                 D. doubt

38. A. whatever           B. wherever           C. whenever          D. whoever

39. A. received            B. sold                  C. fixed                 D. lost

40. A. unbelievable       B. comfortable              C. angry                      D. terrible

41. A. when                 B. until                 C. whether            D. since

42. A. lesson                 B. lemonade          C. decision            D. challenge

43. A. realized                     B. thought            C. discovered               D. predicted

44. A. silently              B. differently         C. easily                D. suddenly

45. A. because of          B. except for          C. instead of          D. away from

46. A. expect                B. miss                 C. win                   D. refuse

47. A. embarrassed        B. disappointed     C. excited              D. scared

48. A. at once             B. at times           C. at last                D. at least

49. A. too                     B. either                C. also                  D. though

50. A. shows               B. makes               C. gives               D. sends

参考答案:

36. B      37. C      38. C      39. D      40. D      41. B      42. A      43. A      44. B      45. C

46. C      47. B      48. D      49. A      50. C

今朝中考英语 (编辑:jzjy365.com)
微信
微博