欢迎访问今朝教育官方网站!
联系我们
咨询热线:
18056099985

您当前的位置:首页 > 辅导资讯 > 小学辅导 > 小学英语辅导 > 正文

小升初英语冲刺试卷阅读理解题及答案(4.18)

更新时间:2020-04-18 06:12:00点击次数:390次字号:T|T
今朝小学英语网整理“小升初英语冲刺试卷阅读理解题及答案(4.18)”,供小学生参考,更多小学英语试题,小学英语试卷,小学英语练习题,请关注今朝教育小学英语栏目。

二、阅读理解

阅读短文,判断下列句子正误。 

Dear Sam,

How are you? Next week, my family will go to Xi'an for a holiday. It is in the west of China. We'll go there by plane. We'll arrive at Xianyang airport in the morning. The weather report says it is very hot in Xi'an now. There is a very tall pagoda (塔) in the city. I'll visit some interesting places. I think the trip will be great.

What are you going to do next week? I miss you very much!

Love,

Daming

14.Next week, Daming will go to Xi'an for his holiday. (_____)

15.Xi'an is in the east of China. (_____)

16.It is very cold in Xi'an. (_____)

17.There is a very tall pagoda in the city. (_____)

阅读书信,回答问题。

Dear Mum,

How are you?

I'm very well in Shanghai. It's a beautiful city. I like the place. And I made a new friend. Her name is Huanhuan. She's got long and black hair. She's got big eyes. She is tall and thin. She's clever. But she is a bit shy. She likes English best. And she works hard. She often helps me. I miss you. I will be back next month.

Love,

Belinda

18.Where is Belinda?

_______________________________

19.Who's her new friend?

_______________________________

20.Has Huanhuan got long hair?

________________________________

21.What subject does Huanhuan like best?

____________________________________

22.When will Belinda be home?

___________________________________

答案解析:

14.T

15.F

16.F

17.T

【解析】14.句意:下周大明将要去西安度假。根据短文叙述 Next week, my family will go to Xi'an for a holiday.(下周我们一家将去西安度假。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。

【解析】15.句意:西安在中国的东部。今朝小学英语网:www.jzjy365.com收集整理。根据短文叙述 It is in the west of China.(它在中国的西部。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。

【解析】16.句意:西安天气非常寒冷,根据短文叙述 The weather report says it is very hot in Xi'an now.(天气预报说现在西安天气非常炎热。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。

【解析】17.句意:在城市里有一个非常高的塔。根据短文叙述 There is a very tall pagoda (塔) in the city.(在城市里有一个非常高的塔。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。

这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文叙述来判断正误。


18.In Shanghai.

19.Huanhuan.

20.Yes, she has.

21.English.

22.Next month.

今朝小学英语 (编辑:jzjy365.com)
微信
微博